Het verschil tussen een soul practice of een levensdoel hebben.

Een vraag waar ik heel vaak over nagedacht heb, is ‘Wat is mijn levensdoel?’. Een vraag waar ik maar niet uitkwam, maar ondertussen ging mijn leven wel gewoon door. Ik dacht dat mijn levensdoel iets heel speciaals moest zijn en vooral veel nut zou moeten hebben voor zoveel mogelijk anderen. Ik wilde daarom heel graag succesvol zijn en werk buitenshuis hebben om zoveel mogelijk mensen te kunnen bereiken.

Toen ik een jaar of 14 was, moest ik van mijn vader een baantje zoeken, ook al had ik het ontzettend druk met mijn huiswerk voor het gymnasium en had ik vrijwel geen tijd over voor hobby’s of vrienden. Mijn vader vond het belangrijk dat ik werk ging doen, omdat ik er zoveel van zou kunnen leren. Gedurende mijn tiener- en universiteitsjaren kwam hij er nog regelmatig op terug. Hierdoor kreeg ik het idee dat werk alleen nut heeft als je iets doet wat er aan de buitenkant uitziet als nuttig en succesvol.

Tijdens mijn meditatie van de week echter viel mij het idee in dat het helemaal niet gaat om jezelf nuttig maken op een zichtbare manier voor de buitenwereld, maar om het uitdrukken van je ziel in je eigen ‘Soul Practice’ of binnenwereld. Wat wil jouw ziel door jou heen uitdrukken en in de wereld neerzetten? Dat is een hoogst persoonlijk proces.

Ik ben altijd al heel intuïtief en creatief geweest en heb daar altijd genoeg aan gehad. Ik voelde me als kind compleet in mezelf, ook al zag het eruit alsof ik alleen maar een beetje aan het knutselen en lezen was. Mijn vader vond dat ik meer mijn best moest doen om vrienden te maken en samen te werken met anderen. Maar daar ligt niet mijn kracht en passie. Ik geniet gewoon het meeste van het creatieve en intuïtieve proces waarbij je met je eigen hoofd, hart en handen iets maakt. Dat het nuttig kan zijn voor anderen is daarbij een bonus.

Elke dag werk ik aan mijn ‘Soul Practice’ en vraag ik mezelf af wat mijn ziel vandaag wil uitdrukken door mij heen. Soms betekent dit dat ik een schoon huis ‘creëer’ of samen met mijn zoon, man of iemand anders gezelligheid ‘creëer’, maar vaak genoeg betekent het dat ik een blog, een cursus, een journal of iets anders creëer. Ik ga dan helemaal op in het creatieve en intuïtieve proces en dat is meteen ook wat het mij oplevert: flow en een diep gevoel van voldoening. Is dat niet waar iedereen naar streeft? Wat maakt het dan uit of het er aan de buitenkant succesvol uitziet?

Wat is jouw ‘Soul Practice’? Waar ga jij helemaal in op en geniet jij het meeste van? Om daarachter te komen kun je ook deze tarot spread gebruiken:

  1. Wat is mijn Soul Practice?
  2. Hoe kan ik mijn Soul Practice het beste uitdrukken?
  3. Wat is het voordeel voor anderen van mijn Soul Practice?

Ik lees graag over jouw Soul Practice hieronder!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *