In deze blogpost leg ik de Pleasure Not Pressure Tarot Spread uit naar aanleiding van Rise Sister Rise van Rebecca Campbell.

Een tijdje geleden las ik het boek Rise Sister Rise van Rebecca Campbell waarin ze pleit voor een meer vrouwelijke manier van leven waarin je rekening houdt met het toe- en afnemen van je energie en je groei in plaats van de mannelijke, lineaire manier van denken waarin groei altijd in een rechte lijn naar boven gaat.

Wat mij het meeste opviel in het boek was de zin ‘pleasure not pressure’ waarin Rebecca ons op het hart drukt om voor je plezier in je werk en leven te gaan in plaats van de druk van deadlines, haastklussen en overal ‘ja’ op zeggen, terwijl je daar geen energie voor hebt.

Nu heb ik ook het Starseed Oracle van Rebecca met afbeeldingen van Danielle Noel en daarom leek het me leuk om een Pleasure not Pressure Spread te bedenken. Doe je mee?

1. Op de eerste positie van de tarot of orakel spread staat Pressure: Welke druk leg ik mezelf op dit moment op?

2. Op de tweede positie staat Release: Hoe kan ik deze druk loslaten?

3. Op de laatste positie staat Pleasure: Hoe kan ik in plaats daarvan richting mijn plezier gaan?

Ik kreeg als eerste kaart Denken aan het grote plaatje. Ik heb altijd heel veel creatieve ideeën en voel inderdaad vaak de druk om ze allemaal uit te voeren. Dat hoeft dus niet. Ik kan rustig één voor één bekijken welk idee er vandaag aan de beurt is en kan de rest even laten sudderen in mijn denkwolk.

Als tweede kaart kreeg ik Jij bent niet voor iedereen. Niet iedereen begrijpt mijn golfbeweging van ineens superveel energie en ideeën hebben naar uitgeput op de bank zitten zonder energie om ook maar iets te doen. Het is prima als anderen dit niet begrijpen, als ik mezelf maar begrijp.

De laatste kaart staat voor mijn plezier: Geactiveerde Aarde. Deze kaart krijg ik het vaakste bij dit deck! Het staat voor het gevoel dat ik op mijn plek ben waar ik nu woon en dat ik mag genieten van wat Moeder Aarde mij geeft. Mijn naam AardeKracht heb ik ook niet voor niets gekozen. Ik mag er vertrouwen in hebben dat ik met AardeKracht doe wat ik kan op elk moment, ook al moet ik soms even pauze nemen.

Wat leer jij over jezelf met deze spread? Ik lees het graag hieronder!

2 thoughts on “Pleasure not pressure tarot spread”

  1. Wat een mooi legpatroon en wat een mooie kaarten heb je in jouw legging gekregen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *