Hier ben ik dankbaar voor in het afgelopen jaar 2020.

Wat een gek jaar is het geweest! De hele wereld was in rep en roer, omdat we te maken hadden met een globale uitbraak van het corona-virus. We zitten nu in de tweede lockdown van dit jaar en zijn met z’n allen veel thuis geweest. Veel mensen hebben hun baan verloren of afscheid moeten nemen van familieleden. Anderen raakten bijna overspannen van alle verplichtingen die zich thuis opstapelden. Dat maakte dat de meeste mensen dit een zwaar jaar vonden.

Alles waar mensen op dit moment mee worstelen heb ik ook meegemaakt… Alleen niet dit jaar! Dit jaar was voor mij persoonlijk één van de beste jaren van de afgelopen 15 jaar! Hoe gek kan het zijn? Dat er zulke grote verschillen bestaan is bevreemdend om te merken. Toch kan ik niet anders dan een diepe dankbaarheid voelen voor 2020.

Waar ik vooral dankbaar voor ben zijn de vele momenten samen met mijn gezin die ik intens beleefd heb. Ik ben al sinds 2008 veel alleen thuis als ondernemer en dat was af en toe best eenzaam. Toen mijn man en zoon thuis moesten werken in maart dit jaar vond ik het oergezellig. Ik heb ervan genoten om mijn zoon te helpen bij zijn huiswerk en mijn man af en toe koffie of thee te brengen. Ik vond die momenten heel intiem en bijzonder.

Daarnaast hebben we vlak voor de eerste lockdown een kat, Pucca, in huis genomen die we uit het asiel gehaald hebben. Het is mijn eerste eigen huisdier en ik heb met mijn gezin enorm van hem genoten. Hij maakt de dag net wat gezelliger en knuffeliger!

Dankzij de huizenmarkt die helemaal dol is geworden tijdens coronatijd hebben we ook nog ons huis in IJlst kunnen verkopen en hebben we kunnen terug verhuizen naar de provincie Groningen, wat we al 10 jaar wilden. Daarom ben ik ook extra dankbaar voor ons mooie, nieuwe huis in Haren vlakbij het bos. We hebben het hier erg naar onze zin.

Als we terug zullen kijken op dit jaar, zullen we tegen elkaar zeggen: er is een tijd vóór en een tijd na corona. De wereld zal veranderen en is ook al aan het veranderen. Ik kies ervoor om te denken dat onze wereld er beter op zal worden. En omdat ik dankbaar kan zijn voor wat ik heb, kan ik nu ook allemaal nieuwe kansen zien.

Zo heb ik heel veel zin om in 2021 allerlei meditatielessen en creatieve workshops te gaan geven aan zowel volwassenen en jongeren. Het is nog even afwachten wanneer we weer samen mogen komen, maar in de tussentijd begin ik gewoon online. Zo kun je de online cursus Manifesteren met je Vision Journal volgen waarin we onze visie voor het nieuwe jaar gaan neerzetten. Zie ik je het komende jaar, zodat jij aan het einde van 2021 ook kunt zeggen dat je dankbaar bent voor wat je hebt meegemaakt?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *