Lees hier hoe ik Schaduwwerk doe.

Schaduwwerk is een term die in de New Age spiritualiteit wordt gebruikt voor het onderzoeken van je eigen Schaduw, oftewel de delen en eigenschappen van jezelf die je liever niet onder ogen wilt zien, zoals Carl Jung het als eerste omschreef. Het is belangrijk om toch jezelf van alle kanten – negatief en positief – te leren kennen, omdat de delen van jezelf die je verstopt hebt, vaak ook een positieve eigenschappen maskeren. Daarom doe ik vaak aan Schaduwwerk. Hierdoor heb ik mezelf al heel goed leren kennen en heb ik veel van mijn positieve kanten weer teruggevonden.

Hoe doe ik Schaduwwerk? Ik weet dat het tijd is om me in mijn Schaduw te verdiepen als ik getriggerd wordt door iets wat iemand anders zegt of doet. Ik word geraakt door iets en ervaar daardoor een negatieve emotie: irritatie, verdriet, boosheid of depressie. Zodra dit gebeurt, zorg ik ervoor dat ik tijd voor mezelf vrij maak waarin ik op een emotioneel veilige plaats mijn negatieve emoties kan onderzoeken. Welke emotie voel ik precies?

Daarna vraag ik de emotie wat ik echt nodig heb op dat moment. Vaak is er een grens overschreden en heeft iemand anders mijn behoefte over het hoofd gezien. Wat is die behoefte? Vaak komt het intuïtief makkelijk naar boven wat ik echt nodig heb. De persoon die je getriggerd heeft kan deze behoefte meestal niet vervullen, dus is de vraag: hoe kan ik deze behoefte toch vervullen op een andere manier?

Zoals je hebt kunnen lezen heb ik de afgelopen tijd gewerkt aan mijn keelchakra. Ik word vaak geraakt door familie, omdat zij heel andere opvattingen hebben dan ik. Ik reageer hier heftig op en voel me na het contact vaak moe en depressief. Deze keer had ik mijn bloed laten prikken, dus wist ik dat mijn schildklier niet naar behoren werkte. De schildklier is verbonden met je keelchakra, die vervolgens weer staat voor communicatie en je waarheid uiten.

Daarom vroeg ik mezelf af: wat moet ik meer uiten? Welke waarheid moet ik communiceren? Ik weet inmiddels dat het niet gaat om mijn waarheid delen met mijn familie, want dat zorgt alleen maar voor verwarring bij hen, maar ook bij mij. Zij hebben hun waarheid en ik de mijne. Daarom koos ik ervoor om er hier over te schrijven op de blog (die zij niet lezen als het goed is). Daarna voelde ik me meteen beter! Zo snel kan het gaan. Iets zit je in de weg, maar als je eronder kijkt en aan je behoefte voldoet, lost het geheel zich heel snel op.

Later kwam er tijdens mijn meditatie ook omhoog dat het er vooral om gaat dat ik mijn eigen waarheid geloof en erin blijf geloven ook al zijn er anderen die iets anders geloven. Ik mag in mezelf blijven geloven en mezelf uitdrukken op een manier die bij mij past.

Ik ben nu wel heel benieuwd wat er over een aantal weken uit mijn vervolg bloedonderzoek gaat komen! Zou mijn schildklier nu weer goed werken? Blijf mijn blog volgen om daarachter te komen!

Doe jij ook aan Schaduwwerk? En hoe doe je dat dan? Laat het me hieronder weten!

Je kunt ook deze meditatie doen voor je Schaduwerk:

One thought on “Hoe ik Schaduwwerk doe”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *