Welke gedachte laat jij jouw diepste verlangen kapot maken?

Wat is jouw diepste verlangen en hoe werk jij jezelf tegen in dit verlangen? Grote kans dat je te maken hebt met je eigen schaduw: een verzameling negatieve gedachten die je tegenhouden en je beschermen juist tegen je diepste verlangen. Waarom doen we dat toch?

Wat wil jij het liefste bereiken in je leven? Wat zijn jouw belangrijkste doelen? Wil je meer liefde ervaren, een nieuwe baan vinden of afvallen? Hoe komt het dat je dit nog steeds niet bereikt hebt? Vind je jezelf te oud, te jong, heb je te weinig geld, krijg je te weinig kansen of heb je niet het uiterlijk dat erbij past voor je gevoel? Dit zijn allemaal gedachten die ons tegen kunnen houden.

Maar gedachten die een negatieve emotie achterlaten zijn nooit waar! Daarom voelen die gedachten zo slecht! Neem de gedachte: ik ben nu te oud, ik had het eerder moeten doen toen ik in de twintig was. Is deze gedachte waar? Wie bepaalt of het te laat is om een nieuwe koers te gaan varen? Wat als je in plaats van deze gedachte zou denken: ik heb nu zoveel levenservaring dat het nu de perfecte tijd is om voor mezelf te beginnen, een nieuwe baan of relatie te zoeken of een nieuwe hobby op te pakken. Mijn levenservaring helpt mee in plaats van dat het me tegenwerkt.

Ik heb ervoor gekozen om die laatste gedachte te omarmen. Ik heb al jaren een droom om mensen te helpen en een verschil te maken in de wereld. Toen ik nog in IJlst, Friesland woonde leek het telkens niet te lukken. Er leek geen interesse in mijn diensten en daarnaast had ik het ook gewoon heel druk met fulltime moeder zijn. Nu mijn zoon bijna naar de middelbare school gaat en ik in Haren, Groningen woon, pak ik gewoon deze kans om het nog eens te proberen. Mijn creatieve en intuïtieve ideeën gaan altijd door. Ik weet altijd wel wat ik in de wereld zou willen creëren: meer liefde, compassie, begrip en creativiteit. Dat wil iedereen wel toch? Waarom zou ik eraan twijfelen dat ik dit kan neerzetten in de wereld?

Waarom zou jij aan jezelf twijfelen? Je weet dat je idee prachtig is. Ga er gewoon voor! Begin klein, maar droom groot! Wat wil jij graag bereiken? Laat die negatieve gedachten gewoon opkomen en weer weggaan. Het zijn maar gedachten. Jij hebt de macht om een nieuwe droom te dromen en nieuwe gedachten te oefenen in de veiligheid van je eigen hoofd. Welke nieuwe gedachte droom jij tot realiteit?

Meditatie kan je hierbij helpen. Het helpt je dieper in jezelf te zakken en bij jouw intuïtieve en creatieve kern te komen. Je vindt meerdere gratis meditaties op mijn blog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *