Jij bent ook een mens met behoeften in deze lockdown!

Iedereen heeft het gisteren gehoord: we zitten weer in een harde lockdown in Nederland. De maatregelen zijn heftig en ingrijpend voor heel Nederland. Veel mensen werkten al thuis, maar nu blijven de kinderen ook nog eens thuis en kun je niet meer even naar de stad om te ontsnappen. Je moet het doen met de middelen die je thuis hebt. Dit kan het gevoel geven dat je totaal overspoeld wordt met werkverplichtingen, op elkaars lip zittende gezinsleden en huishoudelijk werk dat ook nog gedaan moet worden. Pfff, een normaal mens wordt daar behoorlijk moe en moedeloos van.

Heb jij ook dit gevoel? Het blijft belangrijk om óók aan je eigen behoeften te denken. Je zult creatief moeten zijn in hoe je aan deze behoeften kunt voldoen. Tijd voor jezelf blijft bijvoorbeeld zeer nodig, ook in deze tijd. Hoe zorg je dat je even een momentje voor jezelf kunt pakken? Meditatie is dan een goed idee. Ook al lukt het je niet om te ontspannen of je hoofd ‘leeg’ te maken, je gebruikt je tijd optimaal als je tenminste probeert om wat kalmer te worden.

Is dat nog te veel gevraagd en te moeilijk nu? Pak dan zoveel mogelijk kleine momentjes waarop je even stil bent. Bijvoorbeeld als je een kopje koffie drinkt. Gun het jezelf dat je dan even alleen bezig bent met drinken. Je hoeft even niets, je hoeft even niemand te zijn voor iemand anders, alleen voor jezelf. Jij bent ook belangrijk!

Je vindt hier gratis meditaties die je kunnen helpen, als je ervoor kiest tijd in jezelf te investeren. Ik probeer elke week een nieuwe meditatie online te zetten, gratis en voor niets! Even een momentje voor jezelf pakken. Gun het jezelf gewoon! Ik wens je in ieder geval veel sterkte in deze tijd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *