De kleur zwart staat voor een steuntje in je rug.

Van de kleur zwart wordt vaak gedacht dat het geen enkele meerwaarde of voordeel heeft, maar dat is niet waar. Zwart kan je zeker wel helpen door je een steuntje in de rug te geven en een soort fundament of opstapje te vormen.

De kleur zwart staat voor onafhankelijkheid en standvastigheid. Veel jongeren kiezen voor de kleur zwart om hun eigen grenzen duidelijk te maken en zich te onderscheiden van hun ouders. Ook mensen die liever niet willen opvallen, kiezen vaak voor zwart. Deze kleur maakt dat je binnen je eigen grenzen blijft en je veilig voelt.

Je kunt zwart echter ook zien als een steuntje in de rug en een opstapje voor je om verder te komen. Neem alle negatieve gebeurtenissen en emoties in je leven. Deze vormen een ideale kans om te onderzoeken wat de lessen zijn die je hieruit kunt leren en hoe je met die kennis iets nieuws voor jezelf kunt opbouwen.

Voel je je donker, somber en ‘zwart’? Welke grens is er dan in jou overschreden en aan welke behoefte is voorbijgegaan? Als je duidelijk krijgt wat je nodig had gehad in een negatieve situatie of relatie, kun je nu rechtstreeks voor het beantwoorden van je behoefte gaan. Zo breng je licht in de duisternis en kun je uiteindelijk juist wel krijgen wat je had gewild.

Veel mensen blijven in het donker zitten, omdat ze het gevoel hebben dat ze niet krijgen wat ze nodig hebben van een situatie of persoon. De truc is dan om de situatie zo te veranderen of aan een andere persoon, die wel aan jou tegemoet wil komen, te vragen wat je nodig hebt, zodat je het uiteindelijk niet meer zo zwart ziet. Probeer het licht niet binnen dezelfde situatie, maar probeer een derde optie te ontdekken.

Deze week neem ik een meditatie op om je te helpen je negatieve emoties om te zetten in concrete stappen om je situatie te veranderen. Het is in het begin even wennen en oefenen, maar als je maar vaak genoeg de situatie verandert, gaat het na een tijdje vanzelf. Je leert zo jezelf een nieuwe manier van denken en omgaan met tegenslag aan. Blijf de blog in de gaten houden voor de meditatie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *