Waarom wit helend is.

De kleur wit vinden de meeste mensen heel rustgevend en wordt dan ook vaak gebruikt als basis voor in je huis. Met wit omring je je met zuiverheid en licht. Omdat wit alle kleuren in zich verenigt en terugkaatst wordt deze kleur als heel helend ervaren door de meeste mensen. Denk maar aan het ziekenhuis.

De kleur wit staat ook voor licht zelf en daardoor ook voor de Bron of God of hoe jij de Universele Kracht wilt noemen. Dat is ook de reden dat zonlicht zo gezond voor je is. Je wordt tegelijk beschenen met alle kleuren en krijgt zo precies wat je nodig hebt.

Wit kan aan de andere kant ook als klinisch en onpersoonlijk ervaren worden. In plaats van deze kleur als een ‘niets-kleur’ te zien, kun je ook eraan denken dat wit juist voor eenheid van alle wezens en dingen staat. Het verenigt je met alles wat er bestaat.

Als je wilt, kun je natuurlijk altijd een tweede kleur combineren met wit als symbool voor jouw eigenheid en persoonlijkheid. Zo verenig je weer twee uitersten: het grote geheel gesymboliseerd met wit en jouw eigen onderdeeltje hierin in de vorm van je persoonlijkheid met de kleur van jouw keuze.

Hoe ervaar jij wit? Laat het hieronder weten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *