De kleur turquoise stimuleert je keelchakra.

Vandaag is de kleur turquoise aan de beurt, mijn lievelingskleur! Turquoise stimuleert je keelchakra, die zich bevindt rond je keel. Deze chakra heeft een lichtblauwe tot turquoise kleur en reageert ook op lichtblauw of turquoise licht.

Als je keelchakra in balans is, voel je je vrij om je te uiten en je waarheid te spreken. Je geeft verbaal je eigen grenzen en voorkeuren rustig en duidelijk aan. Je voelt je ook vrij om jezelf te zijn en je straalt dit ook uit. Verder sta je goed in contact met je eigen creativiteit. Oftewel in de vorm van creatief bezig zijn, maar ook in het bedenken van creatieve oplossingen voor uitdagingen.

Om dit energiecentrum te stimuleren kun je turquoise of lichtblauw dragen. Dit stimuleert direct je zelfexpressie en creativiteit. Je voelt je ook kalmer als je turquoise of lichtblauw draagt.

Natuurlijk kun je ook weer naar hartelust creatief bezig gaan met de kleur turquoise. Zo sla je twee vliegen in één klap en stimuleer je op 2 manieren – door de kleur en de creatieve handeling – je keelchakra. Kleur bijvoorbeeld eens een mandala met alleen maar turquoise tinten of maak een artjournal pagina met een turquoise moodboard. Denk bijvoorbeeld aan de zee of zomerse afbeeldingen!

Daarnaast kun je een turquoise kaart of een turquoise stuk papier in je gezichtsveld leggen waar je af en toe gedurende de dag naar kijkt. Op deze manier kan de kleur turquoise ook doordringen in je lichaam via je ogen. Je kunt ook de turquoise kaart als onderzetter gebruiken en je water ‘opladen’ met deze kleur, waarna je het opdrinkt.

Qua voedingsmiddelen hoort de kleur turquoise meer bij water en andere non-alcoholische drankjes. Verder zou je ook aan zeevruchten kunnen denken om je keelchakra te stimuleren.

Hou je van edelstenen? De volgende edelstenen hebben een gunstige invloed op je keelchakra: turkoois, blue lace agaat, blauwe calciet, aquamarijn, angeliet en celestien.

Welke van deze methoden om je keelchakra te stimuleren zou jij het liefste uit willen proberen? Laat het me hieronder weten!

Ga naar Etsy voor de KleurenKrachtkaarten en de DIY Kleurentherapie kit.

One thought on “Turquoise stimuleert je keelchakra”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *