Met de kleur roze geef je liefde aan jezelf en anderen.

De kleur van deze week is (licht)roze! Roze staat voor onvoorwaardelijke liefde en wordt geassocieerd met de spirituele laag van je hartchakra. Deze kleur zorgt ervoor dat je verzacht en vriendelijker wordt voor jezelf en anderen.

Roze wordt tegenwoordig vooral geassocieerd met vrouwelijkheid, zachtheid en soms zelf zwakte, maar aan het begin van de twintigste eeuw was het juist een mannelijke kleur. Dat komt omdat je roze krijgt door rood – een krachtige kleur die met mannelijkheid geassocieerd wordt – te mengen met wit. Dat is geleidelijk aan veranderd na de Tweede Wereldoorlog, zodat het nu juist met vrouwelijkheid geassocieerd wordt.

Dit is symbolisch gezien niet zo gek, omdat de kleur roze vriendelijkheid opwekt in jezelf en veel vrouwen hebben dat op dit moment hard nodig. Een beetje liever zijn voor jezelf, een beetje beter zorgen voor je eigen lichaam en jezelf op de eerste plaats zetten. Kunnen we dat allemaal niet wat meer gebruiken?

Daarom is roze ook de kleur die het vaaktste naar voren komt als ik een KleurenKracht reading doe. We moeten er collectief allemaal aan herinnerd worden dat het begin bij jezelf: lief zijn voor de wereld en compassie hebben voor iedereen in die wereld, inclusief jezelf!

Dus kun jij wel wat meer liefde en zorg gebruiken? Draag dan roze, een rozenkwarts, morganiet of rhodoniet of zet een roze kaart in het zicht. Hierdoor wordt je eraan herinnerd zacht en vriendelijk te zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *