De kleur paars stimuleert je kruinchakra.

Vandaag is de laatste chakra aan de beurt, namelijk de kruinchakra. De kleur die hierbij hoort is paars. Het bevindt zich net boven je kruin en is paars. Dit energiecentrum reageert ook op paars licht.

Als je je kruinchakra stimuleert, voel je je verbonden met een groter geheel. Dit kan het universum zijn of hoe je het ook wilt noemen, maar het kan ook het grotere geheel van je familie zijn. Als deze chakra in balans is voel je je op je plaats in dat grotere geheel en weet je waar je leven heen gaat en hoe je de dingen het beste aan kan pakken op jouw manier. Heb je hier meer moeite mee? Dan is meditatie een goed idee om dichter bij jezelf en jouw rol in het leven te komen.

Paars is ook de kleur van spiritualiteit, intuïtie en fantasie. De kruinchakra en de derde oog chakra zijn nauw met elkaar verbonden. Ze werken samen om jouw dromen werkelijkheid te laten worden. Als je het kunt dromen, kun je het uit laten komen! Je derde oog chakra ‘ziet’ wat je zou kunnen creëren en je kruinchakra levert de intuïtieve aanwijzingen om er te komen.

Om je intuïtie een boost te geven kun je creatief aan de slag gaan met paars. Kleur bijvoorbeeld eens een mandala met alleen maar paarstinten of maak een artjournal pagina met een paars moodboard.

Daarnaast kun je een paarse kaart of een blauw stuk papier in je gezichtsveld leggen waar je af en toe gedurende de dag naar kijkt. Op deze manier kan de kleur paars ook doordringen in je lichaam via je ogen. Je kunt ook de paarse kaart als onderzetter gebruiken en je water ‘opladen’ met deze kleur, waarna je het opdrinkt.

Paarse voedingsmiddelen eten helpen ook om je kruinchakra te stimuleren. Voorbeelden zijn: rode kool, rode ui, bramen, aubergine en pruimen.

Edelstenen die bij de kruinchakra horen zijn paars óf doorzichtig. Voorbeelden zijn: amethist, sugiliet, lepidoliet, paarse fluoriet, bergkristal en seleniet. Je kunt ze bij je dragen als sieraad of in je zak als steen om je kruinchakra te stimuleren.

Welke van deze methoden om kruinchakra te stimuleren zou jij het liefste uit willen proberen? Laat het me hieronder weten!

Ga naar Etsy voor de KleurenKrachtkaarten en de DIY Kleurentherapie kit.

Bekijk ook eens deze vlog:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *