De kleur groen stimuleert je hartchakra.

Vandaag in de serie over je chakra’s is de kleur groen aan de beurt. Groen stimuleert je hartchakra, die zich bevindt – je raadt het al – ter hoogte van je hart, maar dan middenin je borstgebied. Deze chakra heeft een groene kleur en reageert ook op groen licht.

Als je hartchakra in balans is, voel je je geliefd, gekend en rustig. Je kunt vrijelijk liefde geven en ontvangen en voelt vooral vriendelijkheid om je heen. We hebben heel wat spreekwoorden waarbij je hart als centrum voor liefde wordt genoemd, zoals ‘een gebroken hart hebben’, ‘je hart volgen’ of ‘geven vanuit je hart’. Deze spreekwoorden gaan over je hartchakra en niet zozeer je fysieke hart, hoewel deze ook energie krijgt vanuit dit energiecentrum.

Om je hartchakra te stimuleren kun je als eerste natuurlijk groen dragen. Deze kleur is voor mensen de prettigste kleur om naar te kijken – denk aan al het groen in de natuur – en leveren direct een gevoel van rust en kalmte op. Groen heeft ook een gunstige invloed op genezing en gezondheid die je stimuleert als je deze kleur draagt.

Creatief aan de slag gaan met groen is ook heel stimulerend. Kleur bijvoorbeeld eens een mandala met alleen maar groentinten of maak een artjournal pagina met een groen moodboard. Probeer daarbij eens alleen natuurlijke foto’s en afbeeldingen te gebruiken. De kleur groen staat namelijk ook voor Moeder Aarde en de natuur.

Daarnaast kun je een groene kaart of een groen stuk papier in je gezichtsveld leggen waar je af en toe gedurende de dag naar kijkt. Op deze manier kan de kleur groen ook doordringen in je lichaam via je ogen. Je kunt ook de groene kaart als onderzetter gebruiken en je water ‘opladen’ met deze kleur, waarna je het opdrinkt.

Groene voedingsmiddelen hebben ook een gunstige invloed op je hartchakra. Er zijn heel veel groene groentes en fruit waar je uit kunt kiezen! Probeer eens spinazie, rucola, boerenkool, kiwi, avocado, zeekraal enz.

Je kunt ook uit heel veel verschillende groene edelstenen kiezen om bij je te dragen. Edelstenen die de hartchakra stimuleren zijn groene aventurijn, groene opaal, peridoot, mosagaat etc. Maar ook roze edelstenen horen bij deze chakra. Deze kleur staat vooral voor liefde en compassie ten opzichte van jezelf. Edelstenen waar je aan kunt denken zijn rozenkwarts, rhodoniet, morganiet en roze opaal.

Welke van deze methoden om je hartchakra te stimuleren zou jij het liefste uit willen proberen? Laat het me hieronder weten!

Ga naar Etsy voor de KleurenKrachtkaarten en de DIY Kleurentherapie kit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *