De kleur (donker)blauw stimuleert je derde oog chakra.

Vandaag is de kleur blauw aan de beurt. Deze koningsblauwe kleur stimuleert je derde oog chakra die zich bevindt tussen je ogen in het midden van je voorhoofd. Dit energiecentrum heeft een blauwe tot donkerblauw kleur en reageert ook op blauw licht.

Als je blauw draagt, stimuleer je je ‘derde oog’. Dit figuurlijke ‘oog’ staat voor visie en dromen hebben en je intuïtie en je verbeeldingskracht volgen. Als je derde oog chakra in balans is, kun je je goed concentreren, heb je een levendige fantasie en kun je zien waar je naartoe gaat in het leven. Om deze chakra te stimuleren werkt het heel goed om een visualisatie of geleide meditatie te doen.

Blauw of indigo dragen helpt om je te verbinden met je intuïtie en je dromen, zowel overdag als ‘s nachts, te stimuleren. Blauw is ook een hele kalmerende kleur die ervoor zorgt dat je je goed kunt focussen op je dagelijkse taken.

Kleur ook eens een mandala met alleen maar blauwtinten of maak een artjournal pagina met een blauw moodboard. Creatief bezig zijn helpt je ook om je verbeeldingskracht een boost te geven.

Daarnaast kun je een blauwe kaart of een blauw stuk papier in je gezichtsveld leggen waar je af en toe gedurende de dag naar kijkt. Op deze manier kan de kleur blauw ook doordringen in je lichaam via je ogen. Je kunt ook de blauw kaart als onderzetter gebruiken en je water ‘opladen’ met deze kleur, waarna je het opdrinkt.

Er is ook een aantal blauwe voedingsmiddelen zoals blauwe bessen of bosbessen, die je kunt eten om je derde oog te stimuleren.

Als laatste zijn edelstenen ook fijn om bij je te dragen om je te herinneren aan je intuïtie en verbeeldingskracht. Blauwe edelstenen zijn lapis lazuli, sodaliet, azuriet, blauwe fluoriet en blauwe apatiet.

Welke van deze methoden om je derde oog chakra te stimuleren zou jij het liefste uit willen proberen? Laat het me hieronder weten!

Ga naar Etsy voor de KleurenKrachtkaarten en de DIY Kleurentherapie kit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *