Wie je bent spreekt zo luid, dat ik niet kan horen wat je zegt.

De laatste weken heb ik het moeilijk. Nu zou je zeggen, dat is logisch, je vader is net overleden en dat is ook moeilijk. Maar waar ik vooral last van heb is die ellendige, allesoverheersende vermoeidheid. Het laatste halfjaar is het weer knudde met mijn energie. Ik kan zo weinig doen op een dag dat het echt niet meer leuk is.

Daarom liet ik nog maar eens bloed prikken bij de huisarts. Gelukkig kon ik direct terecht en konden ze me ook snel de uitslag vertellen. Ze hebben vanalles getest, waaronder mijn schildklierhormoon. Een te traag werkende schildklier zit in mijn familie en inderdaad, mijn hormoon bloedwaardes weken ook af. Over 5 weken moet ik weer bloed prikken.

Nu zat ik te denken, je schildklier is verbonden met je keel volgens de chakraleer. Je keelchakra staat voor je waarheid uiten, creativiteit en communicatie met anderen. Daarom deed ik gisteren een meditatie om erachter te komen wat ik meer zou moeten uiten en wat mijn keel te zeggen heeft. Het is ongelooflijk hoeveel je intuïtief te weten kunt komen over jezelf als je je chakra’s scant en serieus neemt. Mijn keelchakra had duidelijk wat te zeggen.

Ik ben altijd al heel intuïtief en gevoelig geweest en wilde al vanaf jongs af aan graag praten over wat ik intuïtief aanvoelde. Het is voor mij zoals in de quote van Ralph Waldo Emerson, die ik iets aanpaste: Wie je bent spreekt zo luid, dat ik niet kan horen wat je zegt. Daar werd echter zeer negatief op gereageerd door vrijwel iedereen in mijn omgeving. Mensen willen niet praten over hun kwetsbaarheid en hun behoeftes die voor mij zo duidelijk waren. Zij willen dit verbergen en het er juist niet over hebben. Het was en is mij een volkomen raadsel waarom mensen negatief reageren als ik hun onderliggende behoefte of emotie aanvoel. Je wilt toch dat iemand je serieus neemt en hulp biedt waar je echt wat aan hebt? Blijkbaar niet…

In de afgelopen weken voelde ik ook weer heel veel aan in mijn familie en wilde ik graag emotionele steun bieden. Verschillende familieleden reageerden echter geïrriteerd hierop, wat mij echt raakte. Je gaat dan toch al gauw denken dat het aan jou ligt. Vervolgens kom ik weer totaal uitgeput thuis en kan dan bijna niets anders dan op de bank liggen. Is er een samenhang tussen deze situatie en mijn keelchakra/schildklier?

Ik ga de uitdaging aan en ga de komende tijd veel tijd besteden aan mijn keel, de kleur turquoise (sowieso mijn lievelingskleur, toeval?) en mijn communicatie met anderen. Ik mediteer ook graag met een edelsteen zoals aquamarijn of blauwe calciet terwijl ik op mijn keel focus. Ik ben heel benieuwd of het mij dan ook gaat lukken om mijn schildklier weer aan het werk te zetten en daardoor minder snel moe te worden. Over 5 weken zullen we het resultaat weten…

Geloof jij in de samenhang van fysieke klachten en emotionele oorzaken? Laat het hieronder weten!

One thought on “Wie je bent spreekt zo luid”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *