De kleur rood stimuleert je wortelchakra.

Vandaag lees je in deze blog hoe de kleur rood je wortelchakra stimuleert. De wortelchakra is je eerste en basischakra die zich bevindt rond je staartbotje en bekenbodem. Dit energiecentrum heeft een rode kleur als het gezond is en reageert ook op rood licht.

Als je wortelchakra in balans is voel je je geaard en veilig en loopt je leven voorspoedig. Je lichaam is je veilige thuis, maar dit straalt ook door naar je fysieke huis. Je maakt een veilig onderkomen voor jezelf en je familie en vrienden.

Je kunt rood dragen om je wortelchakra te stimuleren. Als je het te heftig vindt om je hele outfit rood te maken, kun je ook rode sokken of een rode broek dragen. Zelfs rood ondergoed dat verder niemand buiten je intieme kring ziet, helpt. Door rood te dragen geef je je lichaam het signaal: ik ben veilig in mijn eigen lichaam. Ik voel me thuis in wie ik ben en draag dit ook uit naar buiten toe.

Een andere manier om rood terug te laten komen in je leven is om creatief aan de slag te gaan met deze kleur. Kleur bijvoorbeeld eens een mandala met alleen maar roodtinten of maak een artjournal pagina met rode knipsels, verf en washitape.

Daarnaast kun je een rode kaart of een rood stuk papier in je gezichtsveld leggen waar je af en toe gedurende de dag naar kijkt. Op deze manier kan de kleur rood ook doordringen in je lichaam via je ogen.

Hou je van edelstenen? Dan kun je rode edelstenen bij je dragen of naast je neerleggen voor een kleurenboost. De edelstenen granaat en rode jaspis zijn heel geschikt. Traditioneel gezien horen edelstenen die zwart zijn ook bij de wortelchakra zoals hematiet, onyx en zwarte toermalijn. Deze dragen allemaal bij aan een veilig gevoel.

Als laatste horen rode en wortelgroenten ook bij je wortelchakra, zoals wortels, bietjes, tomaten, rode paprika etc. Maak eens een creatieve maaltijd zonder een recept te gebruiken en laat je verleiden door alle heerlijke rode groentes!

Welke van deze methoden om je wortelchakra te stimuleren zou jij het liefste uit willen proberen? Laat het me hieronder weten!

Ga naar Etsy voor de KleurenKrachtkaarten en de DIY Kleurentherapie kit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *