De kleur oranje stimuleert je sacraal chakra.

Vandaag lees je hier hoe de kleur oranje je sacraal chakra stimuleert. Deze chakra is je tweede chakra en bevindt zich tussen je navel en stuitje. Voor vrouwen bevindt de chakra zich ter hoogte van de baarmoeder en deze chakra is daarom ook verbonden met de geslachtsorganen voor mannen en vrouwen. Dit energiecentrum heeft een oranje kleur als het gezond is en reageert ook op oranje licht.

Als je sacraal chakra in balans is, voel je je goed in je lichaam. Je staat in contact met al je zintuigen en emoties en kunt makkelijk prettige en intieme relaties aangaan met anderen. Je voelt veel levenslust en hebt veel plezier in je dagelijkse leven.

Het belangrijkste voor dit energiecentrum is plezier hebben en je innerlijke kind zijn of haar gang laten gaan! Dus zing, dans, teken, spring, kook, maak muziek, geniet van de kleine dingen! Deze en meer activiteiten waar jij van houdt stimuleren je sacraal chakra het meest.

Om deze chakra te stimuleren kun je ook oranje dragen. Deze kleur staat voor vrolijkheid. Het is een opvallende kleur die voor feestvieren en lol maken staat. In Nederland kun je dit goed zien aan onze nationale feestdagen zoals Koningsdag. Iedereen gaat dan de straat op om te vieren dat wij één volk zijn.

Een andere manier om oranje terug te laten komen in je leven is om creatief aan de slag te gaan met deze kleur. Kleur bijvoorbeeld eens een mandala met alleen maar oranjetinten of maak een artjournal pagina met een oranje moodboard.

Daarnaast kun je een oranje kaart of een oranje stuk papier in je gezichtsveld leggen waar je af en toe gedurende de dag naar kijkt. Op deze manier kan de kleur oranje ook doordringen in je lichaam via je ogen. Je kunt ook de oranje kaart als onderzetter gebruiken en je water ‘opladen’ met deze kleur, waarna je het opdrinkt.

Er zijn ook veel oranje voedingsmiddelen die je kunt eten zoals citrusfruit, pompoen, wortels en oranje paprika. Deze groente- en fruitsoorten geven je een fijne boost. Vooral als je er een eigen creatief recept mee maakt.

Als laatste kun je een oranje edelsteen bij je dragen zoals oranje aventurijn, oranje calciet, roze maansteen of carneool. Deze edelstenen staan voor plezier en sensualiteit.

Welke van deze methoden om je sacraal chakra te stimuleren zou jij het liefste uit willen proberen? Laat het me hieronder weten!

Ga naar Etsy voor de KleurenKrachtkaarten en de DIY Kleurentherapie kit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *