De kleur geel stimuleert je solar plexus chakra.

Vandaag is de kleur geel aan de beurt. Deze kleur stimuleert je solar plexus chakra die zich bevindt net boven je navel. Het is het centrale punt in je lichaam en is daarom belangrijk voor hoe je je over jezelf en jouw leven voelt. Deze chakra heeft een gele kleur en reageert ook op geel licht.

Als je solar plexus chakra in balans is heb je zelfvertrouwen en voel je je goed over jezelf. Je weet wat je wilt in het leven en durft dit ook te uiten naar anderen toe. Je weet waar jouw kracht ligt en zet deze vrijuit in in de wereld. Zoals je je wel kunt voorstellen, hebben veel mensen hier moeite mee. Sommigen hebben een te ijverige solar plexus chakra en sommigen hebben juist dat deze chakra te weinig aandacht krijgt. Het is dus belangrijk om hier een balans in te vinden.

Als eerste kun je geel dragen om dit energiecentrum een boost te geven. Deze kleur staat voor optimisme, energie en vrolijkheid. Ook staat geel voor vertrouwen hebben in jezelf en in jezelf geloven.

Natuurlijk kun je ook weer creatief aan de slag met geel. Kleur bijvoorbeeld eens een mandala met alleen maar geeltinten of maak een artjournal pagina met een geel moodboard.

Daarnaast kun je een gele kaart of een geel stuk papier in je gezichtsveld leggen waar je af en toe gedurende de dag naar kijkt. Op deze manier kan de kleur geel ook doordringen in je lichaam via je ogen. Je kunt ook de gele kaart als onderzetter gebruiken en je water ‘opladen’ met deze kleur, waarna je het opdrinkt.

Gele voedingsmiddelen eten helpt ook om je solar plexus chakra in balans te krijgen. Citroen is één van de krachtigste, maar je kunt ook gele paprika, kurkuma (eventueel in theevorm) of bananen eten.

Hou je van edelstenen? Draag dan een gele edelsteen bij je om dit energiecentrum te stimuleren, zoals citrien, golden healer, tijgeroog of gele calciet.

Welke van deze methoden om je solar plexus chakra te stimuleren zou jij het liefste uit willen proberen? Laat het me hieronder weten!

Ga naar Etsy voor de KleurenKrachtkaarten en de DIY Kleurentherapie kit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *